Inici / Guia d'arbres / Quercus rubra
arbre tardor-adult

Quercus rubra

Roure de  grans dimensions, necessita climes una mica freds per agafar una tonalitat vermellosa a la tardor. Poc problemàtic en quan a plagues i malalties

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Quercus rubra
  • Nom comú (català): Roure americà
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 20 a 25 metres
  • Amplada: de 10 a 15 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu, a la tardor
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A mitjans de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i lent a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del dese any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: verd-groc
  • Durada de la flor: de 5 a 10 dies
  • Disposició: interior
  • Fulla: Simple alterna pinnada oval lobulada
  • Canvi de color de les fulles: Canvien a color vermellós a començament de  novemebre
  • Durada del color de les fulles: de 15 a 20 dies
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: mitjana
  • Exigències de pH del sòl: neutre-acid
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: pugo vert,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: obligat
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: 

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies