Inici / Guia d'arbres / Prunus Persicae
flor

Prunus Persicae

Fruiter que no li agraden els hiverns molt freds, i degut a la seva floració primarenca (mitjans març), corre el risc de glaçades en flor o inici quallat fruit que disminueixin o malmetin la producció. Millor plantar-los en llocs asoleiats i calents. Gran ventall de varietats que fa que de finals juny fins a finals de setembre es puguin collir préssecs. També amb gran variabilitat de característiques organolèptiques ( dolços, àcids,acidulats...). Molt important collir en el seu òptim de maduració per disfrutar de totes les qualitats organolèptiques.  

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

  • Nom cientific: Prunus persicae
  • Nom comú (català): Presseguer
  • Nom comú (castellà): Melocotonero
  • Característiques i adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Vigor: Segons el portaempelt utilitzat.
  • Fomació més adaptada: Vas, Doble eix
  • Floració: a la primavera en brot de primer any
  • Època de collita: Segona quinzena de juny, Primera quinzena de juliol, Segona quinzena de juliol, Primera quinzena de agost, Segona quinzena de agost, Primera quinzena de setembre
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Temperatura crítica en floració: 10 ºC
És un arbre bastant problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: Arrufat, Monilia, Xancre, Oïdi, Sharka.
  • Plagues: Pugó verd, Grafolita, Mosca de la fruita, Cotxinilles, Trips
  • Necessitats de poda: altes
  • Època de poda:  primavera, tardor
  • Dificultat de poda:  mitjana
  • Altres notes de poda:  Elegir la formació de l'arbre i fer les intervencions corresponents. Caldrà mantenir la forma al llarg del temps
  • Necessitat de pol·linitzadors: No
  • Aclarida de flor: convenient
  • Criteri de maduració del fruit: penetromia
  • A tenir en compte: Poda fructificació millor cada any. Tallar branques que hagin produït i afavorir branques mixtes de l'any.

 

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies