Inici / Guia d'arbres / Hibiscus syriacus
copa estiu

Hibiscus syriacus

Arbret de dimensions reduïdes ideal per espais petits. També se'l troba en forma d'arbust. Floreix al mes de juliol i sol durar uns 20 dies, té una gran gamma de varietats amb colors diferents de flor.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Hibiscus syriacus
  • Nom comú (català): Hibiscus
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 3 a 4 metres
  • Amplada: de 1 a 3 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu
  • Formació al viver: copa
  • Brotació: A començament de abril
  • Creixement: lent a la primavera i mig a l’estiu.
  • Floració: a l'estiu, des del primer any i  en brots de primer any
  • Vistositat de la flor: molt important
  • Color de la flor: varis
  • Durada de la flor: de 20 a 25 dies
  • Disposició: exterior
  • Fulla: Simple alterna oval lanceolada dentada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol_semiombra
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: mitjana
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: ,
  • Plagues: pugo negre,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: aconsellable
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de les branques. Treure alguna branca cada 2-3 anys per renovació.
  • Altres coses a tenir en compte: Tot i florir en brot de l'any, podes fortes anuals disminueixen la flor.

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies