Inici / Guia d'arbres / Eleagnus angustifolia
primers foliols i punxes

Eleagnus angustifolia

Arbre complicat degut a les seves espines, les fulles tenen un to platejat bastant bonic. Arbre molt adequat per primera línia de mar, aguanta molt be la salinitat.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Eleagnus angustifolia
  • Nom comú (català): arbre del paradís
  • Nom comú (castellà): árbol del paraiso
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: globulosa
  • Alçada: de 8 a 10 metres
  • Amplada: de 3 a 5 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A finals de març
  • Creixement: rapid a la primavera i rapid a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del segon any i  en brots de primer any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: groc
  • Durada de la flor: de 10 a 15 dies
  • Disposició: interior
  • Fulla: simples alternades pinnades oval-lanceolades enteres
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: si
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: verticillium,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: no
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i la jerarquia de branques durant el primers anys
  • Altres coses a tenir en compte: Arbre complicat de podar degut a les seves espines i perquè perd la guia fàcilment

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

 

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies