Ara a primers d’Abril, quan les pomeres comencen a treure les primeres fulles, tan del botó floral com del botó vegetatiu, s’inicia una plaga que si no es frena a temps pot arribar a fer molt de mal a la pomera. És el pugó gris de les pomeres (Dysaphis plantaginea), aquest petit insecte xupa les fulles arrugant-les i els brots tendres deformant-los per alimentar-se. La seva capacitat de créixer a la primavera (coincidint amb la floració) és molt ràpida podent afectar greument la futura producció.
Aquesta plaga es dóna per igual a la pomera fruiter (Malus domestica) com les pomeres ornamentals (Malus hupehensis Cardinal, Malus sylvestris John Downie, Malusxfloribunda Evereste ) i en menor grau ( Malus tribolata)
Per evitar doncs que més endavant la plaga es converteixi en un problema sense solució cal actuar aviat:
Mètode cultural: agafar les tisores i tallar els primers brots afectats, això farà disminuir la seva capacitat de créixer. Aniria bé vigilar fins a caiguda de pètals.
Mètode biològic : amb productes a base d’oli d’extracte de neem, cal aplicar-ho molt a inici de la plaga ja que el seu mode d’actuació és lent i la plaga creix molt ràpidament, llavorsel producte no és menys efectiu. Segurament s’hauran de fer 2-3 aplicacions.
Mètode químic: també millor a inici de la plaga. En aquest cas millor consultar a un enginyer tècnic o jardiner ja que hi ha productes perjudicials a les abelles i cal tenir-ho en compte.