Inici / Guia d'arbres / Acer platanoides Crimsom King
arbre adult

Acer platanoides Crimsom King

Arbre que es caracteritza pel color morat-marronòs de les seves fulles durant tota la seva època vegetativa. Dona un to de fullatge diferent. Floració no visible, és susceptible a cops de calor a l'escorça. King Crimson era un grup de rock.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Acer platanoides Crimsom King
  • Nom comú (català):
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: ovoidal
  • Alçada: de 15 a 20 metres
  • Amplada: de 8 a 12 metres
  • Estació de lluïment: a l'estiu
  • Formació al viver: fletxa
  • Brotació: A mitjans de abril
  • Creixement: rapid a la primavera i lent a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del vuite any i  en brots de segon any
  • Vistositat de la flor: baixa
  • Color de la flor: crema
  • Durada de la flor: de 10 a 15 dies
  • Disposició: interior
  • Fulla: Simple oposada palmada
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: semiombra
  • Necessitats d’aigua: mitjanes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: baixa
  • Adaptació a la calor: baixa
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: no
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: verticillium,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: obligat
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de les branques
  • Altres coses a tenir en compte: Al no florir, la poda és només manteniment ( llum i aireació) i sanajament

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies