Fa uns anys vaig llegir el llibre “El árbol” de John Fowles , on expresava molt bé el que realment passa en un conreu de fruita. I es veia que ell havia arribat a entendre la fruita i els arbres.
Per molt que en un camp de fruiters els arbres ( pomeres, perers, presseguers, raïm…) siguin iguals, els fruits que donaran no seran exactament igual. Fins i tot la fruita del mateix arbre no sempre és exactament igual, pot variar d’un any a l’altre. El seu sòl, la situació, el clima són factors determinants. Però també, i crec que és un factor essecial, la bona feina del professional: una bona poda, un bon maneig del sòl….
Actualment crec que hem perdut la conexió amb la natura. Les exigències del mercat buscant una fruita homogènia en quan a l’estètica ( totes del mateix color, del mateix tamany….) fa que pel camí es perdin molta de l’essència natural del mateix fruit la diversitat i el bon gust, uns valors en hores baixes, per afavorir un millor maneig comercial.
La fruita natural no són iogurts ni sucs envasats que tots tenen exactament el mateix model i gust. Aquí rau la gràcia. Pensar que el gust de cada peça de fruita et porta una nova i diferent sensació. Estem parlant d’alguna cosa més que només alimentar-se. A cada mossegada és gaudir de la suma Natura + Home , pot ser genial.