Inici / Guia d'arbres / Eleagnus angustifolia Caspica
flor

Eleagnus angustifolia Caspica

Arbret  semblant al eleagnus clàssic però sense espines, més flor i més petit. Floreix a primers de maig. També s'adapta molt bé a la primera línia de mar, aguanta molt bé la salinitat i també té tendència a treure rebrolls de les arrels.

Fitxa tècnica

Fitxa tècnica

Imatges, característiques i fenologia a la zona de Girona (Bordils: Lat 42.05, Long 2,92)

  • Nom cientific: Eleagnus angustifolia Caspica
  • Nom comú (català):
  • Nom comú (castellà):
  • Característiques
  • Flors, fulles i fruit
  • Adaptació al medi
  • Malaties i plaques
  • Requeriments de feina
  • Forma: globulosa
  • Alçada: de 5 a 7 metres
  • Amplada: de 3 a 4 metres
  • Estació de lluïment: a la primavera, a l'estiu
  • Formació al viver: lliure
  • Brotació: A finals de març
  • Creixement: lent a la primavera i mig a l’estiu.
  • Floració: a la primavera, des del segon any i  en brots de primer any
  • Vistositat de la flor: alta
  • Color de la flor: groga
  • Durada de la flor: de 10 a 15 dies
  • Disposició: interior
  • Fulla: simple alterna pinnada oval-lanceolada sencera
  • Canvi de color de les fulles: No canvien de color
  • Exposició solar: sol
  • Necessitats d’aigua: baixes
  • Adaptació a l’asfixia radicular: alta
  • Adaptació a la calor: alta
  • Exigències de pH del sòl: indiferent
  • Adaptació a la contaminació ambiental: si
És un arbre poc problematic davant malalties i plagues

  • Malalties freqüents: verticillium,
  • Plagues: ,
  • Requeriments fitosanitaris: poc problematic
  • Arrencat de viver amb el pa de terra: aconsellable
  • Notes de poda: Manteniment de la forma i jerarquia de branques els primers anys, després treure alguna branca per afavorir llum i sanejament.
  • Altres coses a tenir en compte: 

Terminologia:
Forma dels arbres | Formació a viver | Estadis fenològics |

Ús de cookies

Com la majoria de llocs web, fem servir cookies. Si continueu navegant, entenem que tenim el vostre permís política de cookies, més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies